Tikka Masala

Chicken Tikka Masala er en superpopulær klassiker. Og enda bedre når du lager den selv av ferske råvarer. Varier med kylling eller fast hvit fisk, og bruk søtpotet for en kjempegod vegetarvariant.

Handleliste

  • 2 ss olje

  • 1 ss gurkemeiepulver

  • 1 ss garam masala

  • 1/2 ts tørket chili

  • 1 ss koriander

  • 1/2 ts salt

  • 1 ss finhakket hvitløk

  • 1 finhakket rød chilipepper

  • 1 finhakket løk

  • 2 ss tomatpuré

  • 1/4 liter kokosmelk

  • 1/2 kg kylling- eller kalkunfilet, skåret i terninger (eller søtpotet)

  • 2 ss hakket koriander til garnityr

Slik gjør du

  1. Varm opp oljen i en gryte over middels varme.

  2. Tilsett gurkemeiepulver, garam masala, tørket chili, koriander og salt. Bland sammen og la det steke i et par minutter.

  3. Tilsett finhakket hvitløk, chilipepper og løk og la det småsteke i et par minutter.

  4. Tilsett tomatpuré og kokosmelk. La det småkoke i 10 minutter.

  5. Tilsett kylling- eller kalkunfiletene og la det putre i 15 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

  6. Server tikka masalaen varm med basmatiris, gjerne nan og raita, og med hakket koriander til garnityr.