Panaeng Curry

Det er en rekke enkle asiatiske retter vi aldri får nok av og som ofte blir bedre når du lager dem hjemme enn på restaurant – Panaeng curry er en av dem!

Handleliste

  • 400 g kylling

  • 1 liten gul løk

  • 1 rør paprika

  • 1 oransje paprika

  • 1-2 fedd hvitløk

  • 10 kaffir lime blader

  • 50 g panaeng curry paste

  • 1 spiseskje peanøttsmør

  • 1 boks kokosmelk

  • 3 spiseskjeer fiskesaus

  • En håndfull thai basilikum

Oppskrift

  1. Kutt opp kylling, løk og paprika i biter på et par centimeter og finhakk hvitløk.

  2. Knus kaffir lime-blader for å frigjøre aromaen. Det er blader som tåler en støyt, så gi dem inn til du virkelig kjenner lukten frigjøres

  3. Ha litt olje i en panne og stek løk i ca. ett minutt før du tilsetter, paprika og hvitløk og steker i to-tre minutter til

  4. Flytt grønnsakene til siden av pannen og tilsett panaeng curry og peanøttsmør i midten. Stek i et par minutter

  5. Tilsett kaffir lime blader, kokosmelk, fiskesaus før du blander alt sammen.

  6. Vend inn kyllingen og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt og sausen tykner

  7. Rør inn noen blader med thai basilikum førservering

  8. Serveres med ris, quinoa eller nudler