Panaeng Curry
Det er en rekke enkle asiatiske retter vi aldri får nok av og som ofte blir bedre når du lager dem hjemme enn på restaurant – Panaeng curry er en av dem!
Handleliste
400 g kylling
1 liten gul løk
1 rør paprika
1 oransje paprika
1-2 fedd hvitløk
10 kaffir lime blader
50 g panaeng curry paste
1 spiseskje peanøttsmør
1 boks kokosmelk
3 spiseskjeer fiskesaus
En håndfull thai basilikum
Oppskrift
Kutt opp kylling, løk og paprika i biter på et par centimeter og finhakk hvitløk.
Knus kaffir lime-blader for å frigjøre aromaen. Det er blader som tåler en støyt, så gi dem inn til du virkelig kjenner lukten frigjøres
Ha litt olje i en panne og stek løk i ca. ett minutt før du tilsetter, paprika og hvitløk og steker i to-tre minutter til
Flytt grønnsakene til siden av pannen og tilsett panaeng curry og peanøttsmør i midten. Stek i et par minutter
Tilsett kaffir lime blader, kokosmelk, fiskesaus før du blander alt sammen.
Vend inn kyllingen og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt og sausen tykner
Rør inn noen blader med thai basilikum førservering
Serveres med ris, quinoa eller nudler