Handlelister
Vi har satt sammen lister over de viktigste tingene du bør ha i huset hvis du vil lage mat fra forskjellige land. Her er noen enkle ting du må ha i hus, som er grunnlaget for matlaging i det enkelte landet. Alt dette skal du kunne kjøpe hos FUDI, fra april. Gi oss gjerne tips om ting du synes må med på listene.
Mexico:
Mais
Bønner
Tomater
Løk
Chilipepper
Koriander
Ost
Fersk kjøtt
Avokado
Lime
Italia:
Tomater
Olivenolje
Hvitløk
Oregano
Basilikum
Parmesan
Mozzarella
Løk
Bønner
Pinjekjerner
Tyrkia:
Olivenolje
Yoghurt
Løk
Tomater
Hvitløk
Aubergine
Bulgur
Koriander
Paprika
Pinjekjerner
Marokko:
Kikerter
Løk
Auberginer
Tomater
Aubergine
Oliven
Merguez-pølser
Blomkål
Poteter
Couscous
Kina:
Hvitløk
Fersk ingefær
Soyasaus
Hvetemel
Sesamolje
Risvin
Hvitt kjøtt
Bønnespirer
Fiskesaus
Chilipepper
Vietnam:
Fiskesaus
Risnudler
Grønnsaker
Chili
Koriander
Lime
Ingefær
Hvitløk
Soyasaus
Reker
Korea:
Kimchi
Gochujang
Bulgogi
Seaweed
Soya
Sesamfrø
Tofu
Sopp
Mungbønner
Byggris
Japan:
Ris
Fisk og skalldyr
Soya
Wasabi
Mirin
Sushi-ris
Miso
Udon-nudler
Sake
Ingefær
India:
Løk
Tomater
Garam Masala
Ghee (klarnet smør)
Ingefær
Koriander
Hvitløk
Spisskummen
Chilipulver
Kardemomme
Indonesia:
Nasi (ris)
Bumbu (krydderblanding)
Ayam (kylling)
Ikan (fisk)
Sayur (grønnsaker)
Telur (egg)
Tempeh (fermentert soya)
Terasi (rekepasta)
Sambal (chili saus)
Kecap (soyasaus
Thailand:
Fiskesaus
Sitronskiver
Chilipulver
Koriander
Fersk kokosnøtt
Fersk chili
Fersk ingefær
Fersk basilikum
Fersk lime
Tamarindpasta